top of page
  • Alyssa Wieske

Niagara Project – Entry, Dining, Kitchen & Living

At the end of last year, we had a previous client reached out to us about a new home they were in the process of purchasing. We were excited to have an opportunity to work with them again, and that much more excited about the project after walking through the house! It was only a couple years old, and had a great base to work off of. Our client was looking for us to furnish the space and make the overall look more inline with their modern and minimalistic style.

-the Entry-

The entry had some pretty picture moldings, and tiled floors, so there really wasn’t too much we had to change construction wise. We furnished it with a black metal console table which gave the space some contrast, and a vintage rug to add texture on the polished tile.

-Before-


-After-

-the Dining-

The existing dining room felt busy with the mix of lighting, moldings, wine storage and wall colours. We replaced the crystal pendants over the dining room table with a single more architectural piece, and it makes the biggest difference! We also removed the built in wine storage, painted the dark grey wall white, and chose furniture pieces that gave the space texture and warmth.

-Before-

-After-

-the Kitchen-

The kitchen really didn’t need too much attention. Besides the pendant lights and hardware, everything else was inline with the changes we were making throughout the rest of the house. We had sourced new hardware for the cabinets, however when we started removing the existing pieces they were leaving marks on the door fronts. Steve came up with a solution (thanks so his background in welding,) to powder coat the original pieces matte black. I love how it gives the kitchen a modern detail to contrast with the traditional millwork. We also swapped out the pendants for concrete ones and added a vintage rug. Every space looks better with layers and texture!

-Before-

-After-

-the Living Room-

In the living room, we were working with an existing fireplace and media built in. The walls were also painted two shades of grey, and like many of the windows in the house, there were shutters which blocked a lot of the natural light. We repainted the walls a warm white, and replaced the shutters with drapes. This room would be used as their more formal living space, so I chose pieces that would be elegant while sill giving a relaxed and comfortable feel. I just love how the slip covered sofa contrasts with the straight lines on the fireplace and coffee table!

-Before-

-After-


I love sharing all these before and afters. It really shows how much difference the smaller details can make. We have so many more images to share of this home. Next up is the powder room, office, family room and play nook!

Comments


CSVS4570-HDR.jpg

15% off at the Market

The market features a curated collection of our favourite pieces. Use code FROMTHEBLOG at the checkout for 15% off your order. 

bottom of page